Kağıt Atık
Atık kağıt geri dönüşüm döngüsünde hammadde olarak kabul edilir. Herhangi bir kullanım alanında fonksyinonu tamamlayarak kullanılamayacak halde olduğu için elden çıkarılarak atılan tüm kağıt çeşitleri ve kartonlar atık kağıt olarak kabul edilir.
Geri Dönüşümü Olan Kağıtlar
Gazete, dergi ve mecmualar, defterler, kitaplar, kataloglar, prospektüsler, kartonlar, formlar, bilgisayar kağıtları, sigara paketleri, kağıt torbalar, plastik içermeyen biskuvi, çikolata, sakız vb. kağıtları.
Geri Dönüşümü Olmayan Kağıtlar
Yağlı ve ıslanmış kağıtlar, karbon ve faks kağıtları, duvar kağıtları, yapıştırma bantları, yapışkanlı mumlu kağıtlar, kaplama kağıtları, kullanılmış temizlik kağıtları.
GERİ DÖNÜŞÜMÜN EKONOMİK KATKILARI
Atık maddelerin ve çöplerin taşınması veya depolanması gibi problemlerin ortadan kalkmasını sağlar. Kalabalık nüfuslu bölgelerdeki atık malzemelerin problem teşkil etmesini engeller.Hammadde tüketiminin azalmasına neden olur.
Gereksiz enerji kullanımının önüne geçilmiş olur.
Kullanılamayan, atık maddelerin yepyeni bir ürün olarak tüketicilerin hizmetine sunulmasını olanak sağlar.
Yeni bir iş kolu yaratarak istihdamı artırır ve işsizliği azaltır.
Atık malzemelerin ham madde haline getirilerek tekrar üretiminin sağlanması yoluyla başka ülkelerden ithal edilmesi gereken ham madde miktarının azalmasını sağlar. Böylelikle ithalat masraflarını büyük oranda azaltır.
GERİ DÖNÜŞÜMÜN ÇEVRESEL KATKILARI
Geri dönüşüm sayesinde ağaçların, su kaynaklarının ve minerallerin korunmasına katkıda bulunulmuş olunur.
Tüketim malzemesi üretimi için yeni ham madde arayışına girilmesini büyük ölçüde azaltır. Böylelikle hem hava hem de çevre kirliliğinin önüne geçer.
Sera gazı emisyonunun düşmesine katkıda bulunur.
Evsel atıklardan meydana gelen kompost maddeler ve gübreler sayesinde toprağın verimliliği artar. Böylelikle hem organik hem de besin değeri yüksek ürünler elde etmemize yardımcı olur.